Αναζήτηση

FAQs ORTHOPAEDICS & SRT

Accordion Sample DescriptionΟ χόνδρος του αυτιού περιλαμβάνει μια σειρά από πλεονεκτήματα που τον καθιστούν την ιδανική θέση δότη για τις βιοψίες. Πρώτον, ο χόνδρος του αυτιού σχηματίζεται από ελαστικό χόνδρο που είναι ο πιο παρόμοιος με τον υαλώδη χόνδρο που βρίσκεται σε κινητές αρθρώσεις (γόνατο για παράδειγμα). Επιπλέον, τα μικρομοσχεύματα από τον χόνδρο του αυτιού είναι εύκολο να συλλεχθούν, γεγονός που κάνει το AMT® εύκολο στην εκτέλεση. Και το πιο σημαντικό, το εσωτερικό στρώμα του περιχονδρίου του αυτιού περιέχει μεγαλύτερο αριθμό χονδροπρογονικών κυττάρων, κλειδί για την επιτυχία του AMT® στην Ορθοπαιδική.
Μπορεί να διεξαχθεί ένα λεπτομερές ιστορικό προηγούμενων τραυματισμών, θεραπειών και διαδικασιών. Το κλείδωμα, το πιάσιμο, το κλικ ή το σκάσιμο είναι κοινά παράπονα από το γόνατο και υποδηλώνουν συνοδό παθολογία. Ο οξύς τραυματισμός, σε αντίθεση με τον χρόνιο, είναι ένας σχετικά καλύτερος προγνωστικός παράγοντας για τα αποτελέσματα. Έτσι, το AMT® θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο σε μετατραυματικούς αθλητικούς τραυματισμούς σε αθλητές. Επιπλέον, το πρωτόκολλο θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες αρθρώσεις εκτός από την άρθρωση του γόνατος, όπως το ισχίο, ο ώμος και ο αστράγαλος.
Η οστεοαρθρίτιδα 4ου βαθμού είναι το πιο σοβαρό στάδιο στην οστεοαρθρίτιδα, ο χόνδρος έχει σχεδόν εξαφανιστεί εντελώς και η μείωση του αρθρικού υγρού οδηγεί σε δυσκαμψία των αρθρώσεων και εξαιρετικά μειωμένη κινητικότητα. Σε αυτές τις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει χόνδρος, είναι δύσκολο να αναμένεται αναγέννηση, λόγος για τον οποίο το AMT® μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικό όσο σε χαμηλότερους βαθμούς οστεοαρθρίτιδας και η θεραπεία θα χρειαζόταν μια πιο συμβατική προσέγγιση, όπως η χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, μια διαδικασία AMT® θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαχείριση του πόνου σε αυτό το είδος ασθενών.
Στο πλαίσιο της χονδροπάθειας του γόνατος, με μία μόνο διαδικασία AMT® θα μπορούσαμε να περιμένουμε υψηλή μείωση του πόνου και της δυσκαμψίας, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής (QoL) των ασθενών για έως και 3 χρόνια. Εκτός από τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, μπορεί να υπάρξει σχηματισμός νέου χόνδρου. Αυτή η νέα διαδικασία αυτόλογου μικρομοσχεύματος αντιπροσωπεύει μια καινοτόμο και προσιτή προσέγγιση στη διαχείριση της χονδροπάθειας. Αυτή η προσέγγιση θα μπορούσε να επεκταθεί σε διαφορετικές αρθρώσεις του ανθρώπινου σώματος, έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στην άρθρωση του ισχίου και στην άρθρωση του αστραγάλου χρησιμοποιώντας τα ίδια κριτήρια.
Ανάλογα με την κατάσταση και τον βαθμό του εκφυλισμού της άρθρωσης, τα αποτελέσματα μπορούν να φανούν μέσα στον πρώτο μήνα και διατηρούνται με την πάροδο του χρόνου, με σημαντική μείωση του πόνου και της δυσκαμψίας των αρθρώσεων, βελτιώνοντας την κινητικότητα που σχετίζεται με το γόνατο σε ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα και αθλητικούς τραυματισμούς.
Back to Top
Product has been added to your cart